بیمه مسافرتی چیست و چه مزایایی دارد؟ تهیه بیمه مسافرتی برای چه سفرهایی الزامی است؟ چرا باید بیمه مسافرتی داشته باشیم؟ کدام شرکتها بیمه گر هستند؟ بیمه گر چه تعهداتی به بیمه گزار میدهند؟ بیمه مسافرتی چه هزینههایی را پوشش میدهد؟ خسارت وارده چطور پرداخت میشود؟ قیمت بیمه مسافرتی چقدر است؟ اینها تنها بخشی از پرسشهایی است که ذهن مسافران را قبل از سفر به خود درگیر میکند. اگر شما هم با چنین سوالاتی مواجه شدهاید و تاکنون پاسخ روشنی دریافت نکردهاید، پیشنهاد میکنیم این نوشته را تا پایان بخوانید. ما در ره بال آسمان قصد داریم بهطور کامل به تمام پرسشهای شما در این زمینه پاسخ دهیم.
بیمه مسافرتی نوعی بیمه است که فقط برای مسافران سفرهای خارجی صادر میشود. از آنجایی که اختلاف نرخ ارزهای خارجی با پول ایران زیاد است، پیشنهاد میکنیم همزمان با خرید بلیط سفر و رزرو هتل، اقدام به تهیه بیمه مسافرتی کنید. در غیر این صورت درمان یک سردرد معمولی برایتان گران تمام میشود.
بیمه گزار کسی است که بیمه گر (شرکت بیمه) او را بیمه میکند. از آنجایی که داشتن بیمه مسافرتی برای سفر به برخی از کشورها مانند کشورهای اروپایی الزامی است و حتی داشتن آن یکی از شروط ارائه ویزا در برخی از سفارتخانهها است، پیشنهاد میکنیم با آگاهی کامل از خدمات بیمهگرها، اقدام به خرید بیمه مسافرتی کنید.
بیمه گر اصطلاحی است که به شرکت های بیمه کننده داده میشود. این در حالی است که متأسفانه بسیاری از شرکت های بیمه ایرانی، خارج از ایران نمایندگی ندارند یا فقط برخی از شرکت های بیمه در چند کشور محدود نمایندگی دارند. به همین دلیل نمیتوانند در سراسر دنیا خدمات بیمه را به مسافران ارائه دهند. ازاینرو با شرکتهایی مانند Mideast و Allianz و Evasan تحت عنوان «کمک رسان» قرارداد میبندند.
کمکرسانها شرکتهایی در سراسر جهان هستند که به مسافران خارجی خدمات بیمهای ارائه میکنند. مسافران میتوانند با عقد قرارداد با یکی از شرکتهای بیمه داخل کشور، از خدمات کمکرسانها در خارج از کشور (در صورت خسارتدیدن) استفاده کنند. بهتر است قبل از تهیه بیمه مسافرتی، شرایط ارائه خدمات شرکت های کمکرسان را بررسی کنید تا با حداقل هزینه بتوانید بیشترین خدمات بیمهای را به خود اختصاص دهید.
زمانی که بیمه گزار خسارت میبیند، برای استفاده از بیمه باید بخشی از هزینه را خودش پرداخت کند؛ به این هزینه که خود فرد پرداخت میکند، «فرانشیز» میگویند. فرانشیز در قوانین بیمهای سراسر جهان وجود دارد و میزان آن معمولاً در «بیمه نامه» مشخص میشود. همچنین فرانشیز در تمامی بیمهها ازجمله بیمه مسافرتی، بیمه درمانی و بیمه تکمیلی وجود دارد.
بیمه نامه به قراردادی گفته میشود که بین بیمه گر و بیمه گزار بسته میشود. در این قرارداد تمام شرایط ارائه و دریافت خدمات و مسئولیتهای بیمه گر و بیمه گزار با ذکر جزئیات عنوان میشود.
پوشش به حمایت بیمه کننده (بیمه گر) از بیمه شده (بیمه گزار) گفته میشود و خدمات قابل ارائه از شرکت های بیمه به بیمه گزاران را تعریف میکند. در حقیقت مطابق با توافقات هر بیمه نامه، بیمه گر موظف است تا سقف مشخصی از هزینه های پزشکی و خساراتی که در سفر به مسافر وارد میشود مانند دزدیدهشدن مدارک، مفقودشدن بار و ... را پوشش بدهد.
شما نیاز به بیمه مسافرتی دارید؛ اگر ...
در تمامی این شرایط اگر بیمه نباشید شما باید خسارت و هزینه گزافی را متقبل شوید؛ اما با داشتن بیمه سفر:
حال که با مفهوم و مزایای بیمه مسافرتی بیشتر آشنا شدید، بهتر است از شرایط بیمه مسافرتی هم آگاه شوید. عوامل گوناگونی روی نوع بیمه مسافرتی و هزینه آن تأثیرگذار است و برای هر شخصی باتوجه به نوع سفر و انتظار او از خدمات بیمه بهترین گزینه متفاوت است. به همین دلیل در ادامه این عوامل مؤثر را بررسی کردهایم که عبارتند از:
مدت زمان سفر یکی از عواملی است که نقش بهسزایی روی قیمت خرید بیمه مسافرتی دارد. شرکتهای بیمه معمولاً بازه زمانی سفر را برای صدور بیمه مسافرتی طبق لیست زیر دستهبندی میکنند:
بهتر است هنگام چیدن برنامه سفر و قبل از خرید بلیط، نکات مهم زیر را در رابطه با بیمه سفر در نظر بگیرید:
شرکتهای بیمه برای بیمهگزارهای خود یک دستهبندی سنی تعریف کردهاند که با توجه به سن مسافر، هزینه متفاوتی را تحت عنوان حق بیمه دریافت میکنند. یعنی سن مسافر روی قیمت بیمه مسافرتی تأثیر مستقیم میگذارد. دستهبندی سن بیمهگزارها به شرح زیر انجام میشود:
بهتر است از این موضوع مطلع باشید که برخی از شرکتهای ارائهدهنده خدمات بیمه مسافرتی، افراد بالای 85 سال را تحت پوشش خود قرار نمیدهند. از اینرو اگر خود یا همراهانتان بیش از 85 سال سن دارید، هنگام خرید بیمه مسافرتی بهدنبال شرکتهایی باشید که به این دسته از افراد نیز خدمات ارائه میدهند.
اگر بخواهیم مفهوم عبارت «سقف تعهدات» را بیان کنیم باید بگوییم به حداکثر تعهد مالی اشاره میکند که بیمه گزار را تحت پوشش قرار میدهد. هنگامی که بیمه گزار باتوجه به بازه سنی و مدتزمان سفر خود میخواهد بیمه مسافرتی بخرد، با طرحهای پیشنهادی متنوعی از طرف بیمه کننده روبهرو میشود که هر طرح نرخ متفاوتی دارد. دلیل تفاوت آن هم سقف تعهدات هر طرح است. سقف تعهدات معمولاً بین 10 هزار یورو تا 50 هزار یورو است که هرچه میزان تعهدات بیشتر میشود، قیمت خرید بیمه مسافرتی نیز افزایش مییابد. برخی از طرحهای بیمه مسافرتی نیز پوششهای بیشتری را شامل میشوند.
منظقه تحت پوشش بیمه مسافرتی عامل تأثیرگذار دیگر روی قیمت بیمه مسافرتی است. هر شرکت بیمه، مناطق تحت پوشش خود را به چند دسته تقسیم میکند که بیمه گزار باید متناسب با مقصد سفر خود اقدام به خرید بیمه مسافرتی کند. طبیعی است هرچه منطقه تحت پوشش وسیعتر باشد، حق بیمه مسافرتی یا قیمت آن برای بیمه گزار گران تر میشود. بهطور مثال مناطق تحت پوشش بیمه سامان به شرح زیر دستهبندی میشوند:
بیمه گزار بسته به شرکتی که برای صدور بیمه مسافرتی انتخاب میکند، میتواند در بازه شش ماه تا یک سال قبل از سفر، خود و همراهانش را بیمه کند؛ اما از زمانی تحت پوشش بیمه مسافرتی قرار میگیرد که مهر خروج از کشور روی پاسپورت بیمهگزار بخورد. ازطرفی پوششهای بیمه مسافرتی برای سفرهای کمتر از 92 روز متوالی اعمال میشود. این قانون به این معنی است که اگر بیمه گزار طرح بیمه ششماهه یا یکساله را خریده باشد، میتواند برای تمام سفرهای کمتر از 92 روز خود در طول یک سال از این بیمه استفاده کند؛ اما اگر سفری برود که بیشتر از 92 روز به طول بینجامد، از روز 93ام تا پایان سفر تحت پوشش بیمه نخواهد بود تا زمانی که به کشور خود بازگردد و دوباره در سفر بعدیِ کمتر از 92 روز تحت پوشش قرار میگیرد. در ادامه با ذکر جزئیات شرایط پوشش بیمه مسافرتی را در مدت پوشش مجاز مطابق بیمه نامه شرح دادهایم:
درصورتیکه در مسیر بازگشت از سفر، وسیله نقلیه عمومی (مثلاً هواپیما) حداقل 6 ساعت تأخیر داشته باشد، شرکت کمک رسان هزینههای اضافی (حملونقل، اقامت، غذا و...) را که به دلیل تأخیر در حرکت پیش آمده تا سقف مشخصی جبران میکند. در این شرایط بیمه گزار باید صورتحسابهای معتبر از هزینههای خود را به شرکت بیمه تحویل دهد. برای مثال قوانین بیمه سامان برای جبران هزینهها به شرح زیر است:
بیمه گزار باید تأییدیه کتبی درباره تاریخ و زمان حرکت و دلایل تأخیر را از شرکت حامل یا نمایندگان آنها دریافت کند. همچنین هزینههای مربوط به تأخیر، از زمانی که بیمهشده جا رزرو کرده باشد، محاسبه میشود. توجه داشته باشید هرگونه تأخیر به دلایل زیر از تعهد بیمهگر خارج است:
مطابق با شرایطی که در بیمهنامه ذکر شده، اگر طی مدت مشخصی، بارِ بیمهشده به او تحویل داده نشود، کمک رسان هزینههایی که بیمهگزار متحمل میشود را پرداخت میکند. این هزینهها شامل خرید اضطراری لباس و لوازم بهداشتی میشود. بهطور مثال، در بیمه مسافرتی سامان اگر بار بیمهگزار تا 12 ساعت تحویل داده نشود (به استثناء کشور محل اقامت)، شرکت کمکرسان تا سقف 250 یورو هزینه خرید لباسهای ضروری و لوازم بهداشتی را تا مدت 48 ساعت پرداخت میکند. از طرفی در بیمه مسافرتی پارسیان و پاسارگاد اگر بیمهگزار تا 6 ساعت بار خود را تحویل نگیرد، شرکت کمکرسان با دریافت فاکتور، تا سقف 100 یورو هزینههای اضطراری را به بیمهگزار پرداخت میکند. در این دو بیمه مسافرتی، شرکت هواپیمایی حتماً باید وابسته به یاتا باشد.
در صورت گمشدن بار، شرکت کمکرسان باید بیمهگزار را در جریان این امر قرار دهد و در خصوص مراحل شکایت بابت سرقت راهنمایی کند. اگر بار بیمهگزار تا 21 روز از ورود او به مقصد تحویل داده نشد (بهجز مقصد «ایران»)، شرکت بیمه تا سقف مشخصی خسارت گمشدن بار را به بیمه گزار پرداخت میکند. بهمنظور گرفتن خسارت بار، بیمهگزار باید گزارشی مکتوب از شرکت هواپیمایی یا فرودگاه به شرکت بیمه ارائه دهد. بیمه مسافرتی سامان و ایران در این حالت بهازای هر کیلو بار، 20 یورو و تا سقف 800 یورو برای 40 کیلوگرم خسارت پرداخت میکند؛ اما بیمه مسافرتی پارسیان و پاسارگاد، تا سقف 200 یورو خسارت میدهند. اگر پس از دریافت خسارت، بار بیمهگزار پیدا شود، حمل بار به محل اقامت بیمهگزار یا کشور وی به عهده شرکت کمکرسان است؛ همچنین بیمهگزار باید هزینه دریافتی بابت خسارت را به شرکت کمک رسان باز گرداند.
در صورت مفقودشدن مدارک شناسایی بیمهگزار (پاسپورت، شناسنامه، گواهینامه و...)، شرکت کمکرسان تا سقف مشخصی هزینههای مربوط به صدور المثنای مدارک را پرداخت میکند. این سقف برای بیمه مسافرتی شرکتهای مختلف، متفاوت است. مثلاً بیمه مسافرتی سامان، پارسیان و پاسارگاد تا سقف 200 یورو را پرداخت میکنند. در این میان شرکت بیمه سامان علاوه بر پرداخت هزینه، اطلاعات لازم را در اختیار کنسولگری، سفارتخانه و ... قرار میدهد.
درصورتیکه وجه نقد بیمهگزار مفقود شود یا به سرقت برود، با ارائه مدارکی برای اثبات این موضوع (تأییدیه، رسید، شکایتنامه و...) میتواند تا سقف مشخصی از شرکت کمکرسان وجه نقد دریافت کند؛ به شرطی که بیمهگزار قبل از سفر در کشور محل اقامت، مبلغ موردنیاز را در قالب چک، حواله یا وجه نقد نزد دفتر رسمی بیمه بسپارد. این سقف مشخص در بیمه مسافرتی سامان، پارسیان و پاسارگاد 850 یورو است. یعنی درصورتیکه در ایران تا 850 یورو پول در قالب چک، وجه نقد یا حواله نزد شرکت بیمه سپرده باشید، شرکت کمکرسان مقدار پول گمشده شما را تا سقف 850 یورو به شما میدهد.
مشاوره حقوقی و پرداخت هزینه دعوی بیمهشده درصورتیکه طبق قانون مدنی آن کشور تحت پیگرد باشد. یعنی اگر بیمه گزار به خاطر رعایتنکردن قوانین شهری یا خسارتزدن به یک شهروند عادی، تحت تعقیب قانون قرار گیرد، کمک رسان اقدامات لازم را برای دفاع از بیمه گزار انجام میدهد. در این شرایط بیمه مسافرتی سامان تا سقف ۱۵۰۰ یورو جهت دفاع قانونی از بیمه گزار را پرداخت میکند. این در حالی است که بیمه پارسیان فقط در صورت خسارتزدن بیمه گزار به شهروندی تا ۱۵۰۰ یورو را پرداخت میکند و بیمه پاسارگاد تا سقف ۱۵۰ یورو هزینهها را پوشش میدهد.
اگر طی سفر داروهای ضروری بیمه گزار مفقود شود، شرکت بیمه گر موظف است هزینه ارسال دارو را بهطور کامل پرداخت کند.
هنگامی که بیمه گزار در سفر به بیماری ناگهانی دچار شود یا حادثهای برای او اتفاق بیفتد که نیاز به بستریشدن داشته باشد، کمک رسان وظایفی در قبال او دارد. کمک رسان باید بیمهگزارِ آسیبدیده را به مرکز درمانی منتقل کند و با تشخیص تیم پزشکی، اقدامات لازم را برای بازگرداندن بیمار به کشورش با مناسبترین وسیله نقلیه یا انتقال به مرکز درمانی مجهزتر جهت استفاده از مناسبترین روشهای درمانی انجام دهد. با این توضیحات، اگر بیمه مسافرتی داشته باشید، خیالتان راحت؛ چراکه بسیاری از بیمهنامهها مطابق با سقف تعهدات خود به شرح زیر هزینههای مربوط به بستری، معاینه، درمان و جراحی را پرداخت میکنند:
بیمه مسافرتی مطابق با تعهدات خود در بیمهنامه، هزینههای درمان اورژانسی دندان شامل معالجه دنداندرد، درمان عفونت و کشیدن دندان را پرداخت میکند. طبق اعلام بسیاری از شرکتهای بیمه، فرانشیز این پوشش 25 یورو است؛ یعنی اگر هزینه دندانپزشکی بیمه گزار 100 یورو باشد، 25 یورو را بیمار و 75 یورو را کمک رسان بیمه باید پرداخت کند.
گاهی سفر آنطور که انتظار دارید، پیش نمیرود و با بروز حادثهای ناگهانی ممکن است مسافری فوت کند. در این شرایط همراهان مسافر فوتشده علاوه بر نیاز به همدلی، نیاز به راهنمایی دارند که فرد درگذشته را چطور باید به کشور بازگردانند؟ یا اگر شخص متوفی در سفر همراهی نداشته باشد، اعضای خانواده او باید چطور جسد را تحویل بگیرند؟
تا اینجا از مزایای بیمه مسافرتی گفتیم و پوشش بیمه را در حوادث مختلف بررسی کردیم؛ احتمالاً برایتان این سؤال پیش آمده که اگر برای بیمه گزار در سفر هر یک از مشکلات گفتهشده پیش بیاید، بهترین زمان اطلاعدادن به کمک رسان چه زمانی است؟ این پرسش یکی از مهمترین سؤالاتی است که هر بیمه گزاری باید پاسخ آن را قبل از شروع سفر خود بداند. پاسخ آن است که بیمه گزار باید فارغ از زمان یا مکان بروز حادثه، بلافاصله با شماره تماسی که روی بیمهنامهاش درج شده تماس بگیرد. در این شرایط بیمه گزار باید با معرفی خود، اعلام شماره بیمه و مدت اعتبار آن، واقعه رخداده را شرح دهد. توجه: در این شرایط شما باید مفاهیم را بهدرستی به اپراتور بیمه منتقل کنید تا بیشترین خدمات بیمه مسافرتی را دریافت کنید؛ بنابراین مهم است که به زبان کمک رسان بیمه مسلط باشید. اگر به زبان کشوری که به آن سفر کردهاید مسلط نیستید، حتماً زمانی که بیمه سفر خود را میخرید به دنبال بیمهها و کمکرسانهایی باشید که کارشناس فارسیزبان داشته باشند. مثلاً شرکت Mideast دارای اپراتور فارسیزبان و شرکت Allianz فاقد آن است. کمک رسان پس از آگاهی از واقعه رخدادهشده، موظف است:
برخی از کمکرسانها بسته به مشکل پیش آمده، بهطور مستقیم وارد عمل میشوند و در کنار شخص بیمه شده، خسارت را پرداخت میکنند و برخی دیگر بهصورت غیر مستقیم از بیمهشده حمایت میکنند. در ادامه بیشتر درباره نحوه پرداخت خسارت صحبت کردهایم.
در روش پرداخت مستقیم، کارشناسان شرکت کمک رسان بهطور مستقیم با ارگان یا ارگانهایی که بیمه گزار برای پرداخت خسارت با آنها سروکار دارد، ارتباط میگیرند. در این روش بیمهگزار برای پرداخت خسارت نیازی نیست هزینهای بپردازد. مثلاً اگر بیمه گزار در بیمارستان بستری شده باشد، بیمه گر با برقراری ارتباط مستقیم با بخش امور مالی بیمارستان، هزینه درمان بیمه گزار خود را پرداخت میکند. توجه داشته باشید در صورتی که بیمه گزار نخواهد یا نتواند هزینه خسارت خود را از بیمه گر بهطور مستقیم بگیرد، میتواند در کشور مبدأ با ارائه مدارک لازم، هزینه را دریافت کند. مدارک لازم برای تسویه حساب با شرکت بیمه، شامل بیمهنامه مسافرتی و صورتحساب معتبر از ارگانهای ذیربط میشود.
در این روش بیمه گزار هنگام خسارتدیدن خود نیز هزینه را پرداخت میکند؛ سپس با ارائه مدارک معتبر تا سقف مشخصشده در بیمهنامه، هزینه خسارت را از کمک رسان میگیرد. این روش بیشتر زمانی استفاده میشود که کمک رسان نمیتواند بهطور مستقیم با طرفحساب بیمهشده ارتباط برقرار کند. مثلاً در صورت تأخیر در حرکت، هزینه هایی مانند هزینه حملونقل، هزینه خوردوخوراک یا اقامت را باید کمکرسان پرداخت کند. در این حالت وابسته به اینکه بیمه گزار تحت پوشش کدام بیمه باشد، میتواند با ارائه فاکتور و رسید معتبر از پوشش بیمه مسافرتی خود استفاده کند.
پیشتر در بخش «سقف تعهدات» اشارهای به طرح بیمه مسافرتی کردیم. در آن بخش گفته شد یک مسافر برای بازه زمانی سفر مشخص خود میتواند یکی از طرحهای بیمهای را انتخاب کند که از 10 هزار یورو تا 70 هزار یورو خسارتهای واردآمده در سفر را پوشش میدهند. برای اطلاع از طرح های موجود بیمه مسافرتی باید مقصد سفر و بازه زمانی سفر شما مشخص باشد؛ در این شرایط با مراجعه به وبسایت ره بال آسمان و رفتن به تب «بیمه مسافرتی» میتوانید طرحهای بیمه را ببینید. با یک نگاه کلی دستتان میآید که مثلاً برای کشوری مثل ترکیه، طرحهای بیمهای متفاوتی پیش روی شما وجود دارد. بهعنوان نمونه، میتوان برخی از طرح های بیمه مسافرتی سامان را برای یک سفر 7روزه به ترکیه به شرح زیر نام برد:
باتوجه به توضیحاتی که تا اینجا داده شده است، احتمالاً در درک مفاهیم این عناوین مشکلی ندارید و تفاوت آنها در تنوع پوشش و سقف تعهدات است. که با مطالعه جزئیات هر طرح، میتوانید بهترین بیمه مسافرتی متناسب با نیاز خود را انتخاب کنید.
حال که با تمام جزئیات بیمه مسافرتی آشنا شدید؛ سقف تعهدات، پوشش های مختلف و طرحهای متنوع را شناختید میتوانید با خیال راحت برای خرید بیمه مسافرتی اقدام کنید. آخرین گزینه مهم تأثیرگذار روی تصمیم شما برای خرید بیمه مسافرتی، قیمت طرح است. برای استعلام قیمت بیمه مسافرتی خارج از کشور چند راه پیش رو دارید:
توجه داشته باشید که از تمام این روشها متناسب با طرح مدنظر خود میتوانید برای خرید بیمه مسافرتی تک نفره استفاده کنید؛ اما اگر بهصورت گروهی قصد سفر دارید و میخواهید بیمه مسافرتی گروهی را ارزان تر بخرید، کافی است با شماره 05137170 تماس بگیرید تا همکاران ما در بخش فروش بیمه مسافرتی گروهی شما را راهنمایی و از تخفیفات موجود آگاه کنند.
ره بال آسمان که از سال 1389 بهصورت حرفهای در حوزه گردشگری مشغول به ارائه خدمات است، شرایط لازم برای خرید بیمه مسافرتی را در کنار خرید بلیط سفر برای مسافران و گردشگران فراهم آورده است. مسافران میتوانند با خیال راحت، همزمان با خرید بلیط سفر خود (بلیط هواپیما، بلیط قطار یا اتوبوس) قیمت و خدمات طرحهای بیمه را مقایسه کنند، جزئیات آنها را بخوانند، پرسشهای احتمالی خود را از پشتیبانان آنلاین ره بال آسمان بپرسند و درنهایت، با فراغت خیال، تنها در چند دقیقه بلیط سفر و بیمه مسافرتی خود را بخرند. همکاران پشتیبان ما، 24ساعته در خدمت شما هستند تا قبل و بعد از خرید بیمه مسافرتی شما را راهنمایی کنند. شما با خرید بیمه از ره بال آسمان خود را به آسایش و راحتی در سفر مهمان میکنید.
بیمه مسافرتی نوعی بیمه است که برای مسافران سفرهای خارجی صادر میشود و هزینه درمان یا خسارتهای دیگر را پوشش میدهد.
قبل از ارائه درخواست ویزا برای برخی از کشورهای اروپایی شما ملزم به تهیه بیمه مسافرتی هستید.
گذرنامه شخص بیمهشونده برای خرید بیمه مسافرتی ضروری است.
تمام تعهدات بیمهگر مانند میزان پوشش، مناطق پوشش و نحوه برقراری ارتباط با کارشناس بیمه در قراردادی به نام «بیمه نامه» به بیمهگزار تحویل داده میشود.
بله، با خرید بیمهنامه مالتیپل (Multiple) میتوانید سفرهای متعدد انجام دهید.
خیر، نسخههای آنلاین بیمهنامه دارای اعتبار کافی هستند.
خیر، تاریخ شروع بیمه مسافرتی از زمان درج مهر خروج از کشور روی پاسپورت آغاز میشود.
در صورت بروز حادثه یا بیماری، مطابق با بیمهنامه، هزینه بهصورت مستقیم یا غیر مستقیم به مسافر پرداخت میشود.
بیمه مسافرتی تا 92 روز متوالی مسافر را تحت پوشش قرار میدهد.
مطابق با طرح بیمه مسافرتی که تهیه کردهاید، بیمهگر مبلغی را برای خرید لوازم و پوشاک ضروری تقبل میکند.
اگر بارتان گم شد، کافی است موضوع را به شرکت بیمه اطلاع دهید تا مطابق با طرح بیمه، خسارت دریافت کنید.